Több mint 1200 eladott lakás, kilenc lakófejlesztés, közösségi szolgáltatások, energiahatékony otthonok – öt éves lett a LIVING

2022-12-19

A WING lakófejlesztésekre specializálódott ernyőmárkája, a LIVING idén ünnepli megalakulásának ötödik évfordulóját. Az okos és fenntartható megoldásokra, az energia- és költséghatékonyságra, valamint a közösségi szolgáltatásokra fókuszáló fejlesztő 2017 óta kilenc lakóprojektben közel 2000 lakás fejlesztését indította el, ebből több mint 1200 darabot értékesített, négy átadott lakófejlesztésében pedig több mint 800 lakást már átadott vevőinek. A LIVING-nél további fejlesztések állnak előkészítés alatt.

A LIVING 2017-ben alakult meg a WING lakófejlesztésekre specializálódott üzletágaként. Fennállásának öt évében kilenc projektet indított, melyek közül négyet sikeresen átadott, további öt jelenleg is fejlesztés alatt áll. A LIVING számára nem csak ingatlanok építése a cél, hanem széles körű szolgáltatásokat kínáló lakófejlesztésekben fenntartható otthonok létrehozása, amelyek hozzájárulnak a lakóik életminőségének javításához.

Fejlesztéseik közül elsőként a Kassák Residence-t adták át 2020-ban, ezt követte a Metropolitan Garden 2021-ben, majd a Park West 1 és a Kassák Projekt folytatásaként a Kassák Passage 2022-ben. Az elkészült lakóparkok a 13. kerület frekventált, mégis csendes területein helyezkednek el, közel a Váci úti irodafolyosóhoz és annak fejlett szolgáltatáspalettájához. Az elhelyezkedés és jó megközelíthetőség mellett, mindegyik projekt esetében fontos szempont volt a fejlesztő számára a kiváló közlekedési infrastruktúra akár tömegközlekedéssel, akár autóval. A LIVING jelenleg is fejlesztés alatt álló ingatlanjai között szerepel a Park West 2-3, a Kassák Terrace és a Le Jardin lakóparkok, melyek a fejlesztőtől megszokott kényelemi funkciókkal és smart technológiákkal felszerelve készülnek.

„A LIVING-nél elkötelezettek vagyunk abban, hogy a lakók életminőségét javítsuk. Lakóprojektjeinknél elsődleges szempont, hogy olyan ingatlanokat hozzunk létre vevőink számára, melyek minden igényt kielégítenek. Az általunk fejlesztett lakások a legmodernebb technológiákkal és építészeti megoldásokkal készülnek, hogy a lakóiknak és a környezeti elvárásoknak is maximálisan megfeleljenek. A LIVING immáron öt éves lakóingatlan fejlesztői tapasztalata, komoly referenciái, valamint a folyamatos innováció és fenntarthatóság iránti elkötelezettsége egyaránt garancia a lakófejlesztési projektek minőségére és a megbízhatóságra. A következő években számos új projekt indítását tervezzük, melyek ezen szemlélet alapján kerülnek kialakításra.” – emelte ki Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója.

A LIVING Park West 2 és Kassák Passage lakófejlesztése AA, és minden, 2021 júniusától bejelentett, fejlesztés alatt álló lakóparkja AA+ energetikai besorolásnak megfelelően kerül kialakításra, ezáltal a kiemelkedően nagy energiahatékonyságú lakóprojektek otthonaiban az éves rezsi költségek sokkal alacsonyabbak lehetnek egy hagyományos kialakítású lakáshoz képest. A lakóparkok közül a Le Jardin, Park West 3 és Kassák Terrace lakófejlesztések korszerű, teljesen megújuló energiát használó hőszivattyús rendszerrel, mennyezethűtés-fűtés panelekkel és háromrétegű műanyag nyílászárókkal kerülnek kialakításra, a lakásokhoz tartozó okosotthon rendszer pedig elősegíti többek között az elektromos árammal való gazdálkodást. A LIVING ezekkel a megoldásokkal hosszú távon a fenntartható jövőt és a hatékony energiafelhasználást támogatja, melyek a lakók számára kedvezőbb és alacsonyabb rezsi költségeket biztosítanak.

Az energiagazdálkodás és a környezettudatos megoldások mellett a lakók kényelme is sarkalatos pont a fejlesztő számára. A LIVING professzionális szolgáltatócége, a LIVING Service három területen könnyíti meg a lakók mindennapjait:

  • A Community LIVING szolgáltatások részeként a car-sharing mellett többek között nappali-társalgó, könyvtár, fészer és 0-24 órás csomagátvétel is elérhető.
  • A Smart LIVING okosotthon megoldásokkal energiatakarékos és biztonságos otthonokba költözhetnek a tulajdonosok.
  • A LIVING Solutions szolgáltatásokkal a lakástulajdonosoknak lehetősége nyílik arra, hogy saját vagy befektetési célra vásárolt ingatlanukkal kapcsolatos teendőiket gördülékenyebbé tegyék.

További híreink