Hátrányos helyzetű gyermekeket fejlesztő program indítását támogatja a WING

2022-08-16

Az idei évben is jelentős, összesen 7 millió forintos adománnyal támogatja a WING az SOS Gyermekfalvak munkáját. Az ötmillió forint általános, működési támogatás mellett további kétmillió forint a Recode Your Life program megvalósulásához járul hozzá, amely 100 hátrányos helyzetű, alulteljesítő, magyar és ukrán gyermek felzárkóztatását és fejlesztését segíti.

A WING 2018 óta minden évben támogatja az SOS Gyermekfalvak munkáját, idén pedig egy ötmillió forintos általános adomány mellett kétmillió forint célzott támogatással járul hozzá egy speciális, hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatására kidolgozott program megvalósításához. A Recode your life by SOS egy egyéves program alulmotivált, alulteljesítő, hátrányból induló gyerekeknek. Az SOS Gyermekfalvak és a Global Human Dignity Foundation (GHDF) által közösen indított program 100 hátrányos helyzetű gyereknek – 80 magyarnak és 20 ukrán menekült számára – nyújt személyiségfejlesztő, önbizalomépítő támogatást, valamint angoloktatást és kódolási órákat. A program szakemberei a gyerekekre szabott módszerekkel, a családdal együttműködve speciális motivációs eszközökkel dolgoznak azért, hogy a lehető legjobban felkészítsék őket a munkaerőpiacra, abszolút egyénre szabott figyelemmel, felzárkóztatást segítő átfogó programmal. A programban résztvevő fiatalok ösztöndíjat is kapnak, ami azontúl, hogy motivációs eszköz, pénzügyi ismereteket is segít elsajátítani.

A tudás, amit a Recode your life by SOS kurzus résztvevői megszerezhetnek nem csak a gyerekek magánéletét, de a szakmai jövőjüket is megalapozhatja. Nagyon örülünk, hogy a támogatásnak is köszönhetően meg tudjuk valósítani az idén a programot, amely a magyar gyermekek mellett a háború elől a hazánkba menekült ukrán gyerekeknek is segítséget nyújt” – mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítvány adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

A fiatalok jelentik a sikeres jövő zálogát. Vezető hazai és regionális ingatlanvállalatként éppen ezért fontos számunkra, hogy segítsük a fiatalabb generációk fejlődését, és támogassuk azokat is, akik hátrányból indulnak, vagy nagyobb nehézségeket kell leküzdeniük az érvényesüléshez. Ezért döntöttünk úgy, hogy az SOS Gyermekfalvaknak 2018 óta rendszeresen nyújtott adományunkon felül az idén a Recode your life by SOS programra is biztosítunk hozzájárulást. Fontos szempont volt számunkra, hogy a program a háború elől hazánkba menekült ukrán gyermekekre is kiterjed” – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója.

Több mint húsz éves fennállása során a WING arra törekedett, hogy a tevékenysége, illetve a fejlesztésében elkészült épületek ‒ amellett, hogy építészeti és funkcionális hasznot jelentenek ‒, nemzetgazdasági és társadalmi értéket is képviseljenek. Ez a hosszú távú megközelítés jellemzi a vállalat társadalmi ügyeket felkaroló tevékenységét is: így a WING CSR-stratégiájának keretében elsősorban a gyermekek, fiatalok felzárkóztatását és tehetséggondozását támogatja. A kétezres évek elejétől kezdve a vállalat által nyújtott támogatások sora lefed gyermekkórház támogatást inkubátoradományozás formájában, gyermekprogramok megvalósulásának támogatását, hosszútávú gyermekalapítványi támogatásokat, ösztöndíjprogram indítását, valamint játszótér építést is.

További híreink