Értékesíti két irodaházát a WING

2021-04-28

Adásvételi szerződést írt alá a WING két kiemelkedő minőségű, LEED Gold környezettudatossági minősítést szerzett, saját fejlesztésű budapesti irodaházának, az Ericsson-székháznak és az evosoft-székháznak az értékesítésére. A tranzakció illeszkedik a WING elmúlt években folytatott nemzetközi növekedési stratégiájába, amelynek célja, hogy megkerülhetetlen régiós ingatlanpiaci szereplővé váljon, és üzleti fókuszát a régiós terjeszkedésre, illetve a fejlesztői és befektetői tevékenységre összpontosítsa.

A WING, Magyarország egyik legnagyobb és a régió egyik meghatározó ingatlanvállalkozása értékesíti a két kiemelkedő minőségű és környezettudatos, saját fejlesztésű budapesti irodaházát, az Ericsson-székházat és evosoft székházat 100 százalékban tulajdonló projektcégét, a Winmark Ingatlanfejlesztő Kft-t. A megállapodásról 2021. április 27-én kötött adásvételi szerződést a Global Trade Center (GTC) Real Estate Hungary Zrt.-vel; a tranzakció zárására legkésőbb az év második negyedévében kerülhet sor.

Az értékesített két irodaház a Duna partján található Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park egymást követő két ütemében épült fel. A 2018-ban átadott Ericsson-székház Magyarország egyik legkorszerűbb irodaháza, amelyben az irodák mellett helyet kapott a svéd cég egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központja is. A 21.100 négyzetméteres ingatlan a hight-tech és high end finishes megoldásoknak köszönhetően nemcsak a jelen, hanem a jövő igényeinek is megfelel, a LEED Gold minősítése által pedig a legszigorúbb környezettudatossági követelményeknek is eleget tesz. A WING legújabb ingatlanfejlesztése, a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park második ütemeként 2020 végén megvalósult evosoft székház 20.700 négyzetméter alapterületű és Magyarország egyik leginnovatívabb, kutatás-fejlesztési funkcióknak is otthont adó irodaháza, amely szintén LEED Gold minősítést nyert el, aminek köszönhetően fenntartható, emberközpontú, 21. századi munkakörnyezetet biztosít a Siemens leányvállalata, az evosoft Hungary dolgozóinak.

A WING célja, hogy világszínvonalú épületeket hozzon létre hazai és nemzetközi partnerei számára, amelyek inspiráló környezetet biztosítanak, és hosszú távon is értéket képviselnek. Erre a törekvésre tökéletes példa az Ericsson-székház, valamint a mellette található evosoft-székház: mindkét épület Magyarország legkorszerűbb irodaházai közé tartozik, egyúttal a budai Duna-part látképének meghatározó új elemei. Az evosoft székház elkészültével és átadásával Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Parkot érintő fejlesztői munkánk lezárult, a Duna-partján található, a Műegyetem és az ELTE közvetlen közelében elterülő ingatlanok értékesítése pedig illeszkedik a WING elmúlt években folytatott nemzetközi növekedési stratégiájába. Ennek célja, hogy megkerülhetetlen régiós ingatlanpiaci szereplővé váljunk, és üzleti fókuszunkat a régiós terjeszkedésre, illetve a fejlesztői és befektetői tevékenységre összpontosítjuk” – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: a WING jelenleg is minden ingatlanpiaci szegmensben aktív, Magyarországon irodákat, ipari ingatlanokat, szállodákat, bevásárlóközpontokat és lakóprojekteket is fejleszt, míg Lengyelországban Echo Investment-en keresztül a lakószektor piacvezető képviselője, egyúttal jelentős irodapiaci szereplő.

A WING a magyar ingatlanpiac egyik legnagyobb ingatlanvállalkozása, emellett jelentős régiós ingatlanpiaci szereplő. A vállalat 1999-es alapítása óta eltelt több mint 20 év alatt mintegy 1,3 millió négyzetméternyi ingatlant fejlesztett Magyarországon. A vállalat legutóbbi fejlesztései között található az ország legmodernebb és legnagyobb egy épülettömbben megvalósult irodaháza, a Magyar Telekom új székháza, az Ericsson és a Siemens-evosoft Duna-parti székháza, a Gizella Loft, valamint a Kassák Residence lakópark. Fejlesztés alatt állnak az Eurocenter Bevásárlóközpont, a Liberty Irodaház, a BB Hotel, valamint a Kassák Passage, Park West I-II és Metropolitan Garden lakóprojektek. Továbbá új csarnoképülettel bővül a WING tulajdonában álló két ipari park, az East Gate Business Park és a Login Business. A cég már felépült fejlesztései közé tartoznak többek között az ibis Styles Budapest Airport Hotel, a Wizz Air oktató központ, a Skylight CITY irodaház, az E.ON székház, a Studium Irodaház, az Átrium Park, az MTVA új székháza és gyártóbázisa, az Allianz székháza, a cég saját székháza, a Máriássy Ház, és a Millenáris Parkban található három irodaház.

További híreink