Elérte a teljes bérbeadottságot az East Gate Business Park legújabb csarnokfejlesztése

2021-11-04

Elérte a teljes bérbeadottságot az East Gate Business Parkban található, több mint kilencezer négyzetméter alapterületű D3 csarnoképület. A hiánypótló, spekulatív beruházás a termelői, gyártó, illetve összetettebb, speciális raktározási igényekkel rendelkező bérlők szükségleteit szolgálja ki.

A hazai ipari ingatlanpiac több mint húsz éve meghatározó szereplője, a WING, hiánypótló beruházásként kezdte meg a D3 csarnokfejlesztését az East Gate Business Park területén – reagálva a piacon érezhető keresletbővülésre és a park iránti fokozott érdeklődésre. Mára a több mint 9 ezer négyzetméter csarnoképület egésze a közel 20 százalékos irodaterületével együtt elérte a teljes bérbeadottságot. A spekulatív beruházás a termelői, gyártó, illetve összetettebb, speciális raktározási igényekkel rendelkező bérlők szükségleteit szolgálja ki.

Az East Gate ipari parkban jelenleg is számos nemzetközi nagyvállalat hazai vagy regionális központja található meg, a TOP50 legnagyobb magyar vállalatból öt cég is rendelkezik itt telephellyel. Az új csarnoképület teljes területét jelenleg két vállalat bérli. Itt rendezte be irodáját egy német, konyhai munkalapokat és hátlapokat gyártó cég, valamint Magyarország egyik legnagyobb, műszaki üzemeltetési, takarítási, kertészeti szolgáltatásokat végző facility management vállalata is.

A D3 csarnoképület a termelői igényekhez társított belmagassággal, az általánosságban épített alacsony kockázatú csarnokoktól eltérően, közepes kockázatú tűzvédelmi besorolással rendelkezik és egyúttal biztosítja mind a szintbeli a mind dokkolókapus kiszolgálást. A piacon előzetes bérleti szerződés nélkül épült csarnokoktól eltérően magas, mintegy 20 százalékos irodaaránnyal bíró épület tervezésénél a fejlesztő figyelembe vette a speciális raktározási igényekhez tartozó kiszolgáló funkciók optimális kialakításának lehetőségét.  Az irodaegység az épület síkjából kiugrik, így három oldalról kapnak természetes megvilágítást az irodablokkok, a bemutatótermek és a tesztterületek.

„Az East Gate Business Park D3 csarnokfejlesztéssel a park gyártói és kiszolgáló mixének egyensúlyát kívántuk erősíteni. A WING kiemelt figyelmet fordít a bérlői igények folyamatos monitorozására, így ezek alapján láttuk indokoltnak az átlagnál magasabb irodaaránnyal rendelkező, a standardaktól eltérő D3 fejlesztés szükségességét, amelyet a vállalatokkal kötött hosszú távú bérleti szerződések is igazoltak és amelynek köszönhetően a csarnok teljes egészét sikerült bérbe adni.” – mondta Korda Zsófia a WING ipari fejlesztésekért felelős értékesítési igazgatója, majd hozzátette: „A növekvő hazai kiskereskedelmi forgalom új raktár- és logisztikai igényeket generált, amelyet az idei évben az ipari szegmensben bekövetkezett kifejezett növekedés jellemzett, és amely idén még jobban meghatározta a piacot, mint korábban. Erre a piaci helyzetre reagálva kezdtük meg East Gate PRO néven az East Gate Business Park bővítését is.”

A WING 2021 júliusában bejelentett, East Gate PRO fejlesztése több mint húszezer négyzetméteres első két csarnoképületének átadására várhatóan 2022 második felében kerül majd sor, ezt követően a tervek szerint további négy csarnok épül még a területen. Az East Gate PRO rugalmasan választható csarnoktípusai és - méretei lehetőséget biztosítanak arra, hogy az épületek teljesen egyéni igényekre szabottan készüljenek el. További előnye, hogy az épülő csarnokok mind szerkezetileg, mind épületgépészetileg minimum 16 Celsius fokos hőmérsékletet - ezáltal alacsonyabb rezsiköltségeket - biztosítanak a jövőbeni bérlők számára, ellentétben a ma alkalmazható 12 fok Celsiust biztosító raktárépületektől.

Az élhető, emberközpontú, parkosított környezettel rendelkező East Gate Business Park a belvárostól mindössze 20 percre, az M0 és M3 csomópontjánál található, közvetlen buszmegállóval a bejáratnál. Kitűnő lokációján túl legfontosabb előnyei közé tartozik, hogy személyre szabott, komplex megoldásokat kínál; magas minőségű, modern épületei a raktározási és gyártó funkciók mellett, színvonalas irodák, egyedi cégközpontok és székházak kialakítására is alkalmasak.

Az építkezést az UniCredit Bank finanszírozza.

További híreink