Az EuroCenter a Bernecker kivitelezésében újul meg

2021-05-04

Az észak-budai térségben található EuroCenter tulajdonosa és fejlesztője, a WING a Bernecker Kft.-t választotta a megújuló bevásárlóközpont generálkivitelezői feladatainak elvégzésére. A felújítás idejére a bevásárlóközpont bezárt, hogy modern megjelenéssel, a 21. századi vásárlók igényeire szabva nyisson újra 2022 tavaszán. A kivitelezési munka április végén indult el.

A III. kerületi Bécsi út – Vörösvári út metszéspontjában található EuroCenter 2018-tól tartozik a WING tulajdonába. A vállalat az idei évben indította el a bevásárlóközpont fejlesztését, melynek generálkivitelezési munkáira a Bernecker Kft.-t választotta. A bevásárlóközpont 2000-ben nyitotta meg kapuit a közönség előtt, a több mint húsz éves ház megújulását a folyamatosan fejlődő észak-budai környezet, a kerület és az elővárosok lakosságának növekvő vásárlóereje és ennek megfelelően változó igényei is indokolják. Az átépítést követően egy olyan modern, a környéken hiánypótló komplexum jön létre, amely a bevásárlást és a minőségi időtöltést élményszintre emeli.

A magyar tulajdonban lévő, több mint 20 éve alapított Bernecker Kft. fennállása óta dinamikusan bővülő portfólióval, egyedi igényekre szabott szolgáltatásaival a magasépítés széles spektrumát lefedi, az ipari ingatlanok, szállodák, irodaépületek és csarnokok kivitelezésétől egészen a lakáspiaci szegmens teljes kiszolgálásáig.

A korszerűsítés és kivitelezés április végén vette kezdetét, amely során új és modern megjelenést kap a komplexum. Az előkészületek részeként az EuroCenter üzletei április elején bezártak, kivéve a május folyamán bezáró hipermarketet és autómosót.

A rugalmas térkialakításnak, közösségi tereknek, valamint a szórakoztató és a gasztronómiai szolgáltatások széles palettájának köszönhetően a megújult, 46.000 négyzetméter alapterületű bevásárlóközpont a jövőben Észak-Buda első számú élményközpontjává, népszerű találkozóhelyévé válhat. A környezettudatosság jegyében pedig megtalálhatóak lesznek többek között kerékpár tárolók vagy elektromos autótöltő állomások, illetve közösségi közlekedési megoldásokat is igénybe vehetnek majd az idelátogatók.

A tulajdonos-fejlesztő WING-nek ez a negyedik bevásárlóközpont-fejlesztési projektje a nagysikerű, egri Agria Park, a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont, valamint a MOM Park részleges felújítása és újrapozícionálása után.

További híreink