Újabb bérlő választotta a WING fejlesztésében álló East Gate Pro Business Parkot

2024-01-22

A WING Industrial újabb jelentős megállapodást írt alá az egyik legnagyobb regionális csomaglogisztikai szereplővel az East Gate Pro Business Parkban. Az M3 és M0 autópályák kereszteződésénél található üzleti park a nagysikerű East Gate folyatásaként épül. Az East Gate PRO parkban tavaly adták át a harmadik csarnoképületet, most pedig a negyedik, B2-es csarnokra kötött hosszú távú előbérleti szerződést a cégcsoport. A 9 000 négyzetméteres épület built-to-suit (BTS) előbérleti konstrukcióban valósul meg 2024 végére.

A WING Industrial hosszú távú szerződést kötött, egy Közép-Kelet Európában aktív csomaglogisztikai cégcsoport magyarországi leányvállalatával az East Gate Pro Business Park negyedik csarnokának bérbeadásáról. A bérlő közel háromezer átvételi ponttal rendelkezik Magyarországon, és a kifejezetten csomaglogisztikai tevékenységükhöz épülő csarnok révén tovább erősíti pozícióját a régióban.  A bérlő igényeihez társítottan a B2-es csarnok a sztenderd raktáraktól eltérően többek között jelentősebb irodaaránnyal, nagyobb manipulációs és parkolóterülettel, cross docking lehetőséget biztosító dokkoló és szintbeli kapukkal, valamint hőszivattyús fűtési-hűtési rendszerrel kerül kialakításra. A fenntarthatósági elveinkkel összhangban az új csarnok várhatóan 2024 utolsó negyedévére készül el, a Weinberg ’93 Építő Kft. kivitelezésében.

"A WING-nél fontos számunkra, hogy mind a BTS, mind pedig a spekulatív célú fejlesztések megfelelő arányban helyet kapjanak a portfóliónkban. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy az azonnali bővülési vagy sztenderd megoldásokra irányuló piaci igények mellett, ki tudjuk szolgálni az egyedi megkereséseket is. Büszkék vagyunk rá, hogy hamarosan újabb bérlőt köszönthetünk az East Gate Pro Business Parkban, méghozzá BTS konstrukcióban, hosszútávú együttműködés keretében. Az East Gate Pro Business Parkban további 20 000 négyzetméternyi csarnokfejlesztés van jelenleg előkészítés alatt, illetve korábban már három csarnokot, összesen közel 30 0000 négyzetméternyi területet adtunk át. A fejlesztés ezáltal nem csak a WING Industrial portfólióját erősíti, hanem hozzájárul az észak-pesti régió ipari és logisztikai infrastruktúrájának további erősítéséhez is” – mondta Korda Zsófia, a WING Zrt. Corporate Sales Relations and Business Development Chief Sales Officere (CSO).

East Gate PRO a nagy sikerű East Gate Business Park második üteme, amely modern és személyre szabható raktározási megoldásokat kínál az M0 és M3 autópályák találkozásánál. A park magas technológiai minőségű épületeket kínál gyártó-, összeszerelő, fulfillment és raktározási célokra egyaránt alkalmas csarnokterekkel, színvonalas irodai és kiszolgáló funkciókkal kiegészítve.

A WING a közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportjaként nagy figyelmet fordít az ESG követelményrendszerére: legnagyobb fejlesztései már több mint tíz éve a fenntarthatóság jegyében épülnek, valamint a meglévő teljes ipari portfoliója tekintetében is elkötelezett abban, hogy középtávon mindegyik zöld minősítést szerezzen. A B2-es csarnok tervezett fenntarthatósági minősítése az előzőleg átadott csarnokokhoz hasonlóan BREEAM Very Good.

A WING Industrial, a WING ipari és logisztikai fejlesztésekért felelős üzletága, az elmúlt két évtizedben egyedülálló szakértelmet szerzett az egyedi igényekre szabott csarnokmegoldások terén. Mára az ipari és logisztikai ingatlanfejlesztések piacának egyik vezető hazai szereplőjévé vált. A WING Industrial által épített magas technológiai minőségű épületek gyártó, összeszerelő, fulfillment és raktározási célokra egyaránt alkalmas csarnoktereket kínálnak, igény szerint színvonalas irodai és kiszolgáló funkciókkal kiegészítve. Jelenleg összesen 330 000 m2 fejlesztési potenciállal rendelkezik Budapesten és vonzáskörzetében, és az East Gate és East Gate PRO mellett olyan projektek köthetők hozzá, mint a Airport City Business Park vagy a Login Business Park.

További híreink