Öt kategóriában is díjat kapott a WING az idei CIJ Awardson

2023-02-10

Számos kategóriában is díjazták a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő- és befektető cégét, a WING Zrt.-t az idei Construction & Investment Journal (CIJ) Awards Hungary díjátadóján. A február 9-én a Gresham Palotában tartott eseményen a Best Retail Development a Gobuda MALL, Best Residential Upcoming Development a Le Jardin, Best Office Upcoming Development a Liget Center projekt, az RTL Magyarország leendő székháza lett. Ezek mellett Best New Office Tenant Lease Transaction kategóriában az eMAG-Extreme Digital Liberty irodaházra kötött bérleti szerződése nyer és a WING elhozta a Best Overall Developer díjat is.

Kiemelkedő eredményeket ért el a WING az idei CIJ Awardson. A neves rendezvényre a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palotájában került sor és az idén immár tizenhatodik alkalommal megrendezett Construction & Investment Journal (CIJ) Awards Hungary díjátadó ünnepségén az ingatlanszakma legfontosabb szereplői voltak jelen. Az esemény keretein belül összesen öt kategóriában kapott díjat a WING. A CIJ Awards a régiós kereskedelmi ingatlanpiac egyik legrégibb szakmai elismerése, amelynek célja az ingatlanpiac legkiemelkedőbb teljesítményeinek felismerése és díjazása.

„A WING fennállása óta a közép-európai ingatlanpiac egyik jelentős ingatlanfejlesztőjévé és -befektetőjévé nőtte ki magát, 2022 pedig nagyon aktív év volt a vállalat életében. Gyakorlatilag minden piaci szegmensben voltak folyamatban lévő projektjeink, és a kiskereskedelemi, az ipari és a lakószegmensekben adtunk is át új fejlesztéseket. Emellett több tranzakciót is bonyolítottunk. Lengyelországban az Echo Investment leányvállaltunk kiemelkedő eredményeket ért el mind az átadott lakások számát, mind a pénzügyi mutatókat illetően. Mindemellett a 2022-es év mérföldkövet jelentett a WING életében, a Bauwert többségi tulajdonának megvásárlásával beléptünk a németországi ingatlanpiacra is. A Bauwert-részesedéssel tovább haladtunk a nemzetközi terjeszkedési stratégiánkban, hogy vezető európai ingatlanfejlesztő vállalattá váljunk. A WING büszke arra, hogy elért eredményeinket a szakma is elismeri, és idén is a CIJ díjazottjai között foglalhat helyet a cégcsoport” – mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Best Retail Development kategóriában a GOBUDA Mall megvalósításáért kapott díjat a WING. A GOBUDA Mall bevásárlóközpont a mintegy 10 hónapig tartó komplex átalakítás során egy 21 ezer négyzetméter bérbeadható területtel, nagyjából 100 üzletnek helyet adó, szolgáltató funkciót is betöltő, a mai kor igényeire választ kínáló, modern épületté alakult. A munkálatoknak köszönhetően az épület kívül-belül teljesen megújult és új funkciókat is kínál: a korábbi gépészeti területek egy része irodává alakult, míg az épületen, egy zöld tetőteraszt, tetőkertet és játszóteret alakítanak ki közeljövőben.

A Best Residential Upcoming Development kategóriában a WING a LIVING fejlesztése alatt álló a Le Jardin projekttel bizonyult a legjobbnak. A Le Jardin a LIVING eddigi legkörnyezettudatosabb beruházása, melynek részei a teljes mértékben megújuló energián alapuló gépészeti megoldások, a környezettudatos anyaghasználat, a szelektív hulladékkezelés, a környezettudatos vízfelhasználás, az esővíz újrahasznosítása, illetve a felület hűtés-fűtés.

A Best Office Upcoming Development kategóriában a WING a Liget Center projekttel nyerte el a díjat. A Liget Center meglévő két épülete 2024-től ad majd fő bázist az RTL Magyarország valamennyi dolgozója számára, az újonnan épülő ház pedig zöld és smart megoldásokat, illetve a legkorszerűbb műszaki jellemzőket kínálja majd az irodaházat vagy akár székházat kereső cégeknek.

A Best New Office Lease Transaction kategóriában a WING a Liberty vegyesfunkciós komplexummal bizonyult a legjobbnak, ugyanis 3800 négyzetméternyi irodaterületére írt alá hosszú távú bérleti szerződést az eMAG-Extreme Digital. A cég várhatóan 2023 tavaszán költözik be leendő irodájába, amely az épület Könyves Kálmán körút felé néző, déli szárnyának a harmadik és negyedik emeletén kap helyet. A bérleményt a fejlesztőtől megszokott magas minőségben, és a mai kor elvárásainak megfelelő irodafunkciókkal alakítják ki, így többek között közösségi terek, saját terasz és egy egybenyitható tárgyaló is tartozik majd az irodához.

Mindemellett a cégcsoport több évtizedes fennállásának és elért eredményeinek köszönhetően a Best Overall Developer kategóriában is a legjobbnak bizonyult.

További híreink