Modern, karakteres és harmonikus megjelenés – Új arculatot kap a WING fejlesztésében álló Liget Center

2023-08-29

A WING fejlesztésében megvalósuló, Budapest szívében, a Városliget közvetlen szomszédságában elhelyezkedő Liget Center felújítása újabb fontos állomás előtt áll: a meglévő, Liget Center Classic és az ikonikus Auditorium irodaházak mellé egy új épület, a Liget Center Vitrum érkezik. Továbbá elindult a Liget Center, mint az épületeket összefogó ernyőmárka teljes arculatának kialakítása is, melynek keretében a brand modern és karakteres megjelenése mellett reflektál az épületegyüttes történelmi múltjára.

Projekt lélekkel, történettel

A Liget Centert 2019-ben vásárolta meg a közép-európai ingatlanpiac meghatározó ingatlanfejlesztő vállalatcsoportja, a WING. A cégcsoport a kezdetektől a telken található házak értéknövelő funkciókkal való bővítését tartotta szem előtt. A Liget Center Classic irodaház és az azzal összekötött Auditorium két tömbből álló épületegyüttese 1948-1951 között épült és a MÉMOSZ székházaként (Magyarországi Építőmunkások Országos Szövetsége) szolgált. Mindkét meglévő épület műemléki védettség alatt áll. Az épületegyüttes komplex hazai modernista építészeti és képzőművészeti alkotás, ennek megtartása a WING kiemelt küldetése. Nem pusztán egy felújításról van szó, hiszen az évtizedekig üresen álló, Tar István Építők művével díszített Auditoriumot új, komplex irodai funkcióra is adaptálni kell a lehető legtöbb autentikus elem megtartásával.

A fejlesztés újabb mérföldkőhöz érkezett: a meglévő irodaházak – a Liget Center Classic és a Liget Center Auditorium – mellé, a védett belső udvaron, egy teljes üveghomlokzattal rendelkező, újépítésű boutique-irodaépület, a Liget Center Vitrum érkezik. Mindhárom épület egyedi építészeti jellemzőkkel bír, együtt mégis harmonikus egységet alkotnak. A Liget Center Classic és az Auditorium az RTL új székházaként szolgálja 2024-től a médiavállalat testreszabott igényeit. Mellettük az új, prémium kategóriás, közel nulla energiaigényű irodaház felépítésével válik teljessé az irodakomplexum. E fontos eseményt pedig a projekt arculatváltása, márkafrissítése kíséri.

Arculatfrissítés

A Liget Center arculatát az Auditorium modernista építészeti jellegzetességei inspirálták. A XX. századi magyar építészet egyik meghatározó alkotásának tökéletes arányrendszerét igyekszik visszaadni az ernyőmárka logója is, melynek formája az épület jellegzetes V alakú oszlopaiból lett absztrahálva. Ezek az épületszárny két rövidebb oldalán elhelyezkedő, hatalmas vasbeton pillérek, melyek a kültérből a beltérbe áthaladva a jövőben is látványos részeit képezik majd a háznak. Az irodakomplexum egészét fókuszba helyező, ám az épületeket külön-külön megjelenítő logók megalkotásánál fontos szempont volt, hogy összhangban legyenek a WING arculatával. Valamint a tervezők figyelembe vették az egységes megjelenést, a logók közötti erős vizuális kapcsolat megteremtését, miközben épületenként eltérő, modern, karakteres, ám egymással jól harmonizáló színeket alkalmaztak.

A 2001 óta Liget Center nevet viselő projekt új arculatának létrehozása több célból valósult meg: az egyedi irodaházból irodaházegyüttesé alakuló három épület megkülönböztetése mellett cél volt, a Liget Center Classic épületében maradó, jelenleg még szabad irodaterületek és az új fejlesztésű Liget Center Vitrum irodaterületek bérbeadásának támogatása is.

A komplexum szlogent is kapott: „Making your workdays classy”, visszatükrözve a prémium megjelenést, fenntartható szemléletet és magas műszaki minőséget, valamint összefoglalva az exkluzív, Városliget melletti lokációt, a környék történelmi környezetét, a számos minőségi szolgáltatást, a karnyújtásnyira lévő színvonalas kulturális és szórakoztató tartalmak széles skáláját, a zöld környezetet és a metropolita életérzést, amelyek együttese egyfajta életstílust is indukál. Ezek mind egyedivé teszik a projektet és az ide költöző cégeknek a well-beingen túlmutatva magas presztízst, laza eleganciát, egyedi stílust biztosítanak.

Az arculatot a Lighthouse Studio tervezte.

További híreink