Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben

2024-05-16

Átadták Budapest legújabb, extravagáns skybárját, a Cloud IX-t a WING Liberty épületében megvalósult ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben. A francia Accor szállodaipari csoport két brandjét ötvöző, tavaly decemberben megnyílt szállodakomplexum összesen 332 szobával és széleskörű szolgáltatáspalettájával várja vendégeit Budapest IX. kerületében, a Népligetnél, a Telekom Campus és a Groupama Aréna mellett, az MVM Dome szomszédságában.

Május 15-én ünnepélyes keretek között adták át a WING fejlesztésében megvalósult ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotel extravagáns, panorámás, Cloud IX skybarját, így a szálloda a soft openinget követően immár teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit.

Az ibis&TRIBE Budapest Stadium a WING vegyesfunkciós fejlesztésében, a Liberty épületkomplexumban található, ahol az irodaterületek mellett, a Könyves Kálmán körúti szárny legfelső emeletén kapott helyet. A Liberty a körút és az Albert Flórián út kereszteződésénél helyezkedik el, a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről érkezve a belváros délkeleti kapujában. Szomszédságában található a Groupama Aréna, a Telekom Campus, az MVM Dome és gyorsan elérhetőek további kulturális és sportlétesítmények, mint például a Művészetek Palotája, Nemzeti Színház vagy a Papp László Sportaréna. Megközelíthetősége kiváló, az M3-as metró és az 1-es villamos mellett számos bel- és külföldi buszjárat is a közvetlen közelben található, folyamatosan fejlődő Népligetről indul.

A szálloda 332 szállodai szobát foglal magában, amelyeken az ibis és TRIBE márkák egyenlő arányban osztoznak: a jól ismert 3 csillagos ibis szemléletét tökéletesen kiegészítik a rendkívül sikeres 4 csillagos TRIBE innovatív megoldásai. A komplexum szolgáltatásait tekintve egész nap nyitva tartó à la carte étteremmel, fitneszteremmel, mélygarázzsal és akadálymentesített szobákkal várja vendégeit. Konferenciaközpontja 180 fő befogadására alkalmas 5 multifunkcionális rendezvényteremmel elérhető. Díjnyertes belsőépítészeti dizájnjával és exkluzív környezetével tökéletes helyszínt kínál akár céges és privát eseményekhez egyaránt.

A Cloud IX nevéhez méltó módon, a Liberty kilencedik emeletén kapott helyet, ahonnan lenyűgöző panorámát kínál a városra. Az akár 120 fő befogadására alkalmas tetőbárt egyedi hangulatú belsőépítészete, kiemelkedő Food & Beverage kínálata és a TRIBE-signature koktélok teszik igazán különleges budapesti célponttá. A Cloud IX nemcsak a szállóvendégnek, hanem minden érdeklődő számára nyitva áll, kutyabarát és akadálymentesített helyszín. Napközben privát eseményeknek ad otthont, 17 és 23 óra között pedig a szofisztikált falatok mellett a koktéloké a főszerep.

„Magyarország és a régió egyik vezető ingatlanpiaci vállalataként elkötelezettek vagyunk a hosszú távon is értéket teremtő, magas építészeti minőséget képviselő projektek mellett. Ezen törekvéseinket a Liberty is tükrözi: a nemzetközi színvonalú vegyesfunkciós fejlesztés keretein belül egy olyan dual-branded szálloda valósult meg, amely széleskörű szolgáltatásokkal és kiemelkedő vendégélménnyel várja a látogatóit” - mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy itt valósult meg Magyarország első TRIBE hotelje, a komplexumban elhelyezkedő ibis&TRIBE Budapest Stadium, amely a decemberi nyitás óta töretlenül népszerű az utazó nagyközönség köreiben. Ezzel természetesen nem állunk meg a WING Hotel üzletágának fejlesztésében, 2025-ben érkezik a következő TRIBE hotel Magyarországra, aminek révén a Budapest Liszt Ferenc Repülőtér egy újabb terminálkapcsolatú szállodával gazdagodik” – tette hozzá a WING elnök-vezérigazgatója.

„Hiszünk abban, hogy az ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotel különleges szolgáltatásainak és a páratlan lokációjának köszönhetően tökéletes választás lehet akár magán célból, de akár céges rendezvényekre érkezőknek, üzleti és turistacsoportoknak egyaránt: mindezt a sikeres soft opening időszak után immáron teljeskörű szolgáltatáspaletta, többek között a TRIBE márka „affordable luxury” szemlélete alapján megvalósuló étterem és kávézó, a lounge, konferenciatermek a földszinten, valamint az újonnan megnyílt Cloud IX Skybar biztosítja. A panorámás tetőbár tökéletes helyszín kikapcsolódni a város tetején vagy a munka utáni koccintásra, vendégeink különleges koktélokat kóstolhatnak a hangulatos naplementében” – mondta Vetlényi Dániel, az ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotel igazgatója.

"Közép- és Kelet-Európa egyik kulcsfontosságú piacaként Magyarország tökéletes helyszínt biztosít az első TRIBE ingatlan, valamint a régióban való növekedés számára. Az ibis & TRIBE Budapest Stadium teljesen új megközelítést kínál a vendéglátás terén, új lendületet hozva a város szállodahálózatába, a Cloud IX Skybar átadásával pedig a vendégélmény tovább fokozódik, hiszen teljes mértékben magában foglalja a TRIBE, mint lifestyle brand esszenciáját. Biztos vagyok benne, hogy ez a Skybar új szintekre emeli a már eddig is sikeresen működő szállodát” - mondta Pauline Oster, az Accor alelnöke, TRIBE Európa és Észak-Afrika.

A Liberty az OTP Bank Nyrt. finanszírozásával valósult meg. Emellett mint energiahatékony, zöld ingatlan, felépüléséhez a Baross Gábor Tőkeprogram ingatlanalap alprogramjának keretében befektetett állami forrás is hozzájárult. A Tőkeprogram pályázati eljárásában nyertes ingatlanalapok részére a Magyar Fejlesztési Bank társbefektetőként nyújtott forrásokat, így járulva hozzá a beruházási aktivitás növeléséhez, az energiahatékonyság javításához, valamint zöldfejlesztések megvalósításához.

További híreink