A WING által fejlesztett Liberty megszerezte a használatba vételi engedélyt

2023-08-01

A WING vegyesfunkciós zászlóshajó-ingatlanfejlesztése, a Liberty jelentős mérföldkőhöz érkezett. A déli szárnyban elkészült irodaterület megkapta a használatbavételi engedélyt, ezzel az első bérlői, az eMAG és a GEODIS elfoglalták bázisukat az épületben. Ezzel párhuzamosan a földszinten megnyílt a vásárlók részére a Focivilág Absolute Teamsport sportüzlet. Várhatóan év végén pedig átadják az ország első, újépítésű dual-branded hotelét a komplexumban, ibis & Tribe Budapest Stadium néven. Mindeközben zajlik az északi szárny, összesen 20.000 négyzetméternyi irodaterületének kivitelezése, amely előre láthatólag 2024 első félévében nyitja meg kapuit és ahol még elérhetőek szabad irodaterületek.

A WING fejlesztésében megvalósuló mixed-use projekt, a Liberty első ütemének irodarésze megkapta a használatbevételi engedélyt, így beköltözhettek az első irodabérlők, az eMAG és a GEODIS.  A nemzetközi irodabérlők mellett az épületrész átadásával megnyílik a vásárlók előtt a Focivilág és Európa legjobb csapatsport-kereskedőit magába foglaló Absolute Teamsport sportkereskedelmi hálózat közös, Magyarországon egyedüliként a Libertyben elérhető kereskedelmi üzlete 360 négyzetméteren. Az épületrész átadásával egyidőben a teljes, 650 férőhelyes mélygarázs is elérhetővé válik, a parkolóban létesített nyilvános parkolási, biciklitárolási és hozzá tartozóöltözői funkciókkal együtt, mely a nyár végén a Sharenow szolgáltatásaival is kiegészül. Az épület bérlői részére a kültéri bútorokkal felszerelt belső kert mellett a Telekom és Liberty épületek között kialakított zöld terület is kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A munkavállalók igénybe vehetik továbbá a házban elhelyezett eMAG Easybox és a Foxpost csomagautomatáit, valamint a szomszédos Telekom székházban található magas színvonalú éttermeket és kávézót is.

„A jelenleg folyamatban lévő legnagyobb volumenű fejlesztésünk ért fontos mérföldkőhöz azzal, hogy átadtuk a Liberty déli szárnyának irodaterületeit. A következő lépés a jelenleg befejező kivitelezési munkák alatt álló, dual-branded szálloda megnyitása, amelynek köszönhetően az épület hivatalosan is többfunkciós épületté válik. Ezzel párhuzamosan a piaci igények alapján pedig előkészítés alatt vannak az épület északi szárnyának belső befejező munkái, amely további 20.000 négyzetméterére folyamatos az érdeklődés– mondta el a Liberty munkálatairól Angel Gábor, a WING Zrt. irodákért felelős vezérigazgató-helyettese. Majd hozzátette: „Ezzel a házzal egy karakteres, Budapest arculatát meghatározó, jövőbe mutató épület létrehozása volt a célunk, amely reflektál a modern ingatlanpiaci trendekre és egy emberközpontú, több funkciót ötvöző, változatos szolgáltatásokat és zöld megoldásokat kínáló komplexum.”

A dinamikus homlokzatú, energiahatékony, modern Liberty mind lokációjában, mind az elérhető szolgáltatásokban minőségi és fenntartható környezetet kínál. A IX. kerületi, közvetlenül a Telekom székház mellett lévő fejlesztés két ütemben épül fel. Az első ütemben a déli szárny összesen közel 10.000 négyzetméterén az 1-4. emeleten „A+” kategóriás irodahelyiségek, míg a földszinten és az 5-8. emeleten szállodai funkciót betöltő területek - egy dual-branded hotel, a háromcsillagos ibis Budapest Stadium és négycsillagos Tribe Budapest Stadium -, valamint kereskedelmi egységek együttesen kapnak helyet.

A Liberty lokációját tekintve a Könyves Kálmán körút - Albert Flórián út kereszteződésénél található, a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről érkezve a belváros kapujában. Az M3 metróvonal közvetlen és kényelmes kapcsolatot biztosít a belváros felé, az épület előtt elhaladó 1-es villamos a városon át kínál gyors alternatívát, a szemközti Népliget autóbusz-pályaudvarról és Ferencváros vasútállomásról pedig belföldi és nemzetközi járatok is indulnak. A néhány percen belül elérhető vonzáskörzetében található a Lurdy Ház, élelmiszerboltok, valamint számos sportolási és kulturális lehetőség is.

A Liberty tervezője a DPI design Kft., a mélyépítési munkákat a HBM Kft., a szerkezetépítést a Swietelsky Magyarország Kft., a befejező generálkivitelezést pedig a Bernecker Zrt. végzi. A projekt műszaki ellenőre a VL Mérnökiroda Kft..

További híreink